Opptakskravet for studiet matteknikk er fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev innen fagene: Fisker, butikkslakter, kokk, agronom, akvakultur, institusjonskokk, baker, industriell matproduksjon, kjøttskjærer, konditor, pølsemaker, reindrift, sjømathandler, sjømatproduksjon og slakter. 
Ved opptak med bakgrunn i realkompetanse, må søker fremlegge dokumentasjon på at de har realkompetanse tilsvarende de ordinære opptakskravene og være fylt 23 år innen opptaksåret.
For øvrig som beskrevet i forskriften: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2022-01-20-180 
Ta kontakt med skolen for informasjon knyttet til inntak hvis du har spørsmål knyttet til realkompetanse. 
Søknadsfrist om opptak er 15 april. Søking gjøres på Samordna Opptak. Ved ledige plasser etter fristen gjennomføres det et restopptak lokalt på skolen. 
Studentene kan søke om innpass og fritak for deler av utdanningen. En kan søke om innpassing av emner som er gjennomført tidligere, og fritak for emner i utdanningen etter søknad med dokumentasjon av formal- eller realkompetanse
Skolen har også løpende opptak så lenge det er ledige studieplasser. 
Ta kontakt med avdelingsleder Per Hugo Hansen for mer informasjon.